Marifoonbewijs

Op ieder schip met marifoon moet minimaal één persoon in het bezit zijn van het Basiscertificaat Marifonie. De marifoon verhoogt de veiligheid op schepen en is erg handig voor het zoeken van een ligplaats of contact met sluis- en brugwachters. Dit marifoonbewijs is ook geldig om het wereldwijde AIS (Automatic Identification System) te mogen gebruiken.

Vaarbewijs 1 & 2

Doorgaans begin je eerst met vaarbewijs 1. Dat is het gangbare vaarbewijs voor de pleziervaart. Met dit vaarbewijs mag je alle soorten schepen besturen, mits ze niet langer zijn dan 25 meter. Er geldt geen maximum aantal pk’s maar het toegestane vaargebied is wel beperkt. Met vaarbewijs 1 mag je namelijk varen op alle rivieren, kanalen en meren maar grotere wateren als het IJsselmeer en het Markermeer vereisen echter het aanvullend vaarbewijs 2.

Powerboat level 1 & 2

Of je nu wilt leren om met een motorboot te varen of je je kennis en vaardigheden m.b.t. het varen met een motorboot wilt opfrissen, het kan met de powerboat level 1 & 2 cursus. Aan beide cursussen kan worden deelgenomen zonder voorgaande kennis of vaardigheden. De powerboat training is ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen, capaciteiten en doelstellingen.

Offshore en onshore training. Kwaliteitstraining aan vaarprofessionals.

Raynautic is gestart door mensen met praktijkervaring. Deze ervaring met RIB-boten is essentieel voor het veilig en effectief besturen van een vaartuig en de passagiers. Raynautic biedt vaarprofessionals de kans om onder professionele begeleiding nieuwe vaardigheden en manoeuvres te leren.

Contact

8 + 6 =